Achatina Fulica

  • Vydáno: 27 January 2010
  • | Autor: Boobysha
Článek: 

Výskyt
Východní Afrika, Keňa, Tanzanie. Jelikož se tito šneci rychle množí, tento druh se rozšířil od Afriky až po Ameriku. V Americe jsou považováni za škůdce, protože jejich nájezdy na úrodu jsou vždy zničující. Dokáží se přizpůsobit suchu, zahrabou se do země a tam přezimují.

Vzhled
Ulita dosahuje až 20 cm, tvoří ji 7-9 závitů. Noha může být béžová, šedá a černá, existuje i forma bílé nohy White Jades. Ulita má různé zbarvení, nejčastěji však je hnědá. Barvu ovlivňuje druh potravy.

Rozmnožování
Achatina fulica má 3-5 mm velká, kulatá, žlutě zbarvená vajíčka, která ale nejsou tak pevná jako u Archachatina. Ve snůšce je 20-400 vajíček, snůšek do roka se můžou opakovat dvakrát nebo třikrát. Po 11 dnech se líhnou asi 4 milimetrová mláďata.

Podmínky chovu
Vlhkost by se měla pohybovat od 60-90%. Tento druh má rád blízkost ostatních šneků a měl by se proto chovat ve skupině min. 3 zvířat.

Zajímavosti
Fulica ničí úrodu po celých Spojených státech Amerických, v Africe,... Tento šnek je považován za škůdce a v USA se nesmí chovat. Na mapě je vidět jak rychle se rozšířil do celého světa. Více můžete najít v častých otázkách - FAQ